Pokemon elfogás bónusz

Hála a Gamepress kutatásának, végre meg tudjuk mondani, hogy mennyi Bogyó, Pokelabda, Dobás és Medál befolyásolja annak esélyét, hogy elkapjunk egy adott Pokemont. Ez az oldal egy egyszerüsített változata a kutatási eredményeknek, hogy a lényeget gyorsan át tudd futni.

Egy Pokemon elkapásának esélye mindíg kisebb, mint 100%. Az egyenlet így néz ki:

Módosítók = Labda * Íves dobás * Bogyó * Dobás * Medál

Két dologra nem tudsz hatni, ezek pedig az EE (Elkapás Esélye alapból) és a CPM (CP Módosító), ezért ezekkel most nem is foglalkozunk.

Pokelabda hatása az elkapás esélyére

Vannak pletykák, mely szerint “A Great ball csak továbbfejlődött Pokemon elkapására jó”, illetve “Az Ultraball-lal kizárólag Dragonite fogható el”, ám ezek nem igazak. A jobb labda minden esetben megnöveli a Pokemon elfogás esélyét.

Labda
Szorzó
Poke Ball 1
Great Ball 1.5
Ultra Ball 2

Csavart labda bónusz

A kutatás alapján a Csavart labda az egyik legfontosabb része a Pokemon elfogásának, mivel 1.7-tel növeli a Pokemon elfogásának módosító érétkét.

Dobás
Pokeball
Great
Ultra
Sima 1 1.5 2
Csavart 1.7 2.55 3.4

Dobás bónusz

Természetesen annak is van módosító értéke, hogy Nice, Great vagy Excellent dobást hajtasz végre. Tudod, ez az, amikor a méretét változtató kis zöld-piros kör egyre kisebb lesz, és te pont beletalálsz a közepébe.

Típus
Szorzó
Nice 1.15
Great 1.5
Excellent 1.85

Bogyó módosító

Ha adsz a Pokemonnak egy Razzberry bogyót, nagyban megnöveled az esélyét az elfogásnak.

Labdák:
Poke
Great
Ultra
Bogyó nélkül 1 1.5 2
Bogyóval 1.5 2.25 3

Medál bónusz

Minden alkalommal, amikor elfogsz egy adott típusú Pokemont (pl. elektromos), nő a Medál értéked. Egy medál lehet bronz, ezüst és arany, és a lenti táblázatban láthatod, hogy melyik szinthez hány Pokemont kell elfognod, és mekkora bónuszt ad később.

Fontos megjegyezni, hogy ha dupla típusú Pokemont szeretnél elfogni, pl föld/szikla, akkor a bónusz a két medál átlaga lesz.

Medál
Ennyi Pokemont fogtál az adott típusból
Bónusz
Arany 200 1.3
Ezüst 50 1.2
Bronz 10 1.1
Medál nélkül 0 1