PokeCoin farmolás útmutató

A Gym frissítést követően drasztikusan megváltozott a módja a PokeCoin, a Pokemon Go beli fizetőeszköz begyűjtésének. Már nem lehet folyamatosan pénzt szerezni, mivel azt a védés közben legyőzött Pokemon hozza vissza.

A pénzt fix időközönként kapja a védő Pokemon: 1 Pokecoin minden védéssel eltöltött 10. percben, szorozva a Jelvény szorzóval.

Régi vs Új PokeCoin rendszer

Sokminden változott, az összehasonlítást a lenti táblázatban láthatod. Azt is láthatod, hogy legalább 10 percig kell védenie a Pokemonnak ahhoz, hogy beinduljon a pénzgyűjtés.

Tulajdonság Régen Most
Napi limit 100 PokéCoin 50 PokéCoin
Heti limit 800 PokéCoin 350 PokéCoin
Gym limit nincs 20 Gym
Begyűjtés Boltban Védő Pokemon visszatér
Pénz mennyiség 10/Gym/nap 1 pénz / 10 perc
Minimum védés 10 perc
Bizonyára neked is világossá vált, hogy ha egy nap 6 Pokemonodat túrják ki Gymekből, akkor hiába védtek ott akár több napot, az 50-es limit levágja a plusz pénzt. A ló másik oldala, hogy ha senki nem üti ki Pokemonjaidat hetekig, vagy akár hónapokig, hisz ilyenkor sem kapsz pénzt.

Éppen ezért a Go HUB kitalált egy stratégiát, melynek a “Forduló farmolás” nevet adta, és amivel 32-45 pénzt lehet szerezni 4 óránként.

Forduló farmolás

A forduló farmolás olyan Gymekre épít, melyek frekventált helyen vannak, és gyakran váltanak gazdát. Ennél a módszernél nem kell folyton gyógyítgatnod a Pokemonjaidat, de szükség van hozzá egy társra.Az ötlet az, hogy nem a bent töltött időt maxoljuk ki, hanem a Gymek számát (max 20), és többször kapjunk kevés pénzt.

TIP: Nagyon fontos, hogy az ellenfél minél később jöjjön rá az útvonaladra. Maradj láthatatlan és kiszámíthatatlan, miközben a lehető legtöbb sebzést viszed be, a lehető legrövidebb idő alatt.

Hogyan működik

Válassz ki 8+ Gymet, melyek 500-700 méterre vannak egymástól. A távolságnak hála, nehezen szúrják ki, hogy mi az útvonalad, így az előtt felhagynak a támadással, hogy beérnének téged. Ez azért fontos, mert az általunk ismert csapatok többségét direkt az hajtja, hogy az ilyen rombolókat beérjék, és az estére semmit ne hagyjanak neki.

Ha rád is tapadnak, már folyik be a pénz, amennyiben 20 perccel mögötted járnak.

  • Válassz ki 8 Gymet, köztük 5-700m távolsággal
  • Ha egy kupacban több is van, legyen egy fő, és több csali Gym (ezek ott tartják a követőket)
  • Csak olyan Pokemonokat tegyél védeni, melyeknen nagy a HP-ja, és szuper effektív néhány tipikus támadóval szemben
    • Lapras Frost Breaht támadással
    • Snorlax Zen Headbutt és Hyper Beam / Heavy Slam támadással
    • Vaporeon Aqua Tail támadással
  • Pakolj, pakolj, pakolj

Próbálj minél később körútra indulni (23:00), így legalább 8 óra áll rendelkezésére Pokemonodnak, hogy pénzt gyűjtsön.

PokéCoin GYIK

Miért nem kapok pénzt, ha beteszem a Pokemont egy Gymbe?

Legalább 10 percig bent kell hogy legyen Pokemonod egy Gymben mielőtt kiütik onnan ahhoz, hogy pénzt kapj érte. Ennek oka az, hogy két csapat ne állhasson egy Gym mellett úgy, hogy folyamatosan ütik be egymás Pokemonjai, így farmolva akár percek alatt 1-2 pénzt.

Mikor kapok PoceCoint?

Amikor Pokemonod visszatér a Gym védésből. Akkor tér vissza, ha motivációja 0-ra csökken.

Hogy befolyásolja a Gym jelvény a pénz szerzést?

Ezt még kutatjuk.

Mi a leggyorsabb és legbiztosabb módja a pénz szerzésnek?

Foglald meg a max 20 Gymet, és ha szerencséd van, minden nap kiütnek 3-4 védőt, így be tudod húzni a nap 50 max pénzt. Ez összesen 8 órányi védés, 4 pokemonnal 2 óra.