Moltres Raid stratégiák és felkészülés

Trénerek,

ahogy a Niantic azt korábban már bejelentette, Moltres lesz a következő Legendás Raid ellenség, akit július 31 hétfőtől be lehet fogni. Már elkészítettünk egy Moltress Raid útmutatót, de most adunk mellé még egy kis pluszt.

Moltres tulajdonságok és típus analízis

Moltres hasonló a többi tűz típusú Pokemonhoz, így magas támadó és középszerű védekező értékekkel rendelkezik. Ennek köszönhetően adott idő alatt sokkal több sebzést tud okozni, mint Articuno és Lugia, viszont hamarabb ki is lehet ütni.
Mindegyik Legendás Raid főellenség ugyanannyi a HP-val rendelkezik (12500).

Tulajdonság Moltres Lugia Articuno
Támadás 251 193 192
Védekezés 184 323 249
CP 41953 42753 37603

Szimulációink szerint Moltres 25-30%-kal több sebzést okoz átlagosan, mint Articuno, ugyanakkor 35%-kal gyorsabban is tobja fel a talpát, köszönhetően az alacsonyabb védekezésnek, és a kontra Pokemonoknak.

Típus áttekintés

Articunoval ellentétben Moltres könnyen kontrázható erős szikla pokemonokkal, mivel a szikla támadások duplán szuper effektívek ellene (repülő és tűz ellen is effektív). Ha ebbe még belevesszük, hogy STAB bónuszt kap a szikla Pokemon a szikla támadásért, akkor az már összesen 2.3-szoros szorzó.

Ha nincsenek erős szikla Pokemonjaid, akkor se csüggedj, mivel szintén effektív Moltres ellen a víz és elektromos támadás.

Moltres stratégiák
Kép forrása: reddit

Lugiával ellentétben, Moltres nem rendelkezik olyan támadással, amivel az ellene effektív támadókat tudná kontrázni. Őszintén szólva, Lugia egy Hydro Pump támadással a legfélelmetesebb dolog ami egy teljesen nyeregben lévő, tökéletes Tyranitar kontrát érhet.

A legjobb Moltres kontrázó Pokemonok a következők:

 Néhány dolgot azonban jobb észben tartanod.

  1. Néhány ezek közül EÜKO-zható (Egy Ütés KO) Moltres speciális támadása által, köszönhetően a magas támadó értékének, és a büntetően erős gyors támadásainak. Ne bukd el a legjobb DPS (Sebzés Per Másodperc) Pokemonjaidat mindjárt az elején csak azért, mert lusta voltál kitérni.
  2. Ne használj föld típusú támadásokat! Sok játékos elfelejti, hogy Moltres ellen a föld támadások nem hatásosak, hisz bár a tűz ellen effektív a föld, a repülő típus már immunis ellene (1.4*0.51 = 0.714)!

Felkészülés a Moltres Raidre

  • TM használatával taníts a föld támadásos Golem-jeidnek szikla támadást!
  • Ha nincs jó Golemed, itt az ideje elkezdeni sétáltatni egy Geodude-ot, ami cukorkát kap minden megtett 1KM után!
  • Próbáld meg felturbózni az Omastar-odat, főleg ha van neki olyan szikla speciális támadása, mint a Rock Blast
  • Erősíts fel annyi Tyranitar-t, amennyit csak tudsz

Sok sikert a hétfői Moltres Raidhez!