Mire jó a TM a Pokemon Go játékban?

Röviden: A Pokemon Go játékban vannak úgynevezett TM-ek (Training Machines) amiknek segítségével lecserélheted a Pokemon támadásiat.

Két fajtája van: a Fast TM a gyors támadásokat, míg a Charged TM a speciális támadásokat cseréli le (a töltődős amit hosszan kell nyomni). Előbbi 15-ös szinttől, míg utóbbi 25-ös szinttől elérhető a trénerek számára.
Hogyan kell használni a TM-et?

Kiválasztod az item listából, ráböksz az egyik Pokemonodra, megkérdezi, hogy biztosan le akarod-e cserélni a támadást, tolsz egy OK-ot, és kész.

Egy Pokemonok 2 lehetséges gyors és 3 speciális támadás közül “választ”, amikor használsz rajta egy TM-et. Ugyanazt a támadást nem kaphatja TM használat esetén, így biztos lehetsz benne, hogy a gyors támadását le fogod tudni cserlni.A speciális támadásnál 50% esélyed van, hogy a másik két támadásból vagy az egyiket, vagy a másikat kapd meg. Ha kíváncsi vagy rá, hogy melyik Pokemonnak milyen lehetséges támadásai vannak, akkor azt meg tudod nézni a PokeDex-ben.

Hogyan szerezhetek TM-eket?

Győzz le egy Raid főellenséget, és a végén megvan rá az esélyed, hogy kapj egyet. Pontos százalékos esélyt még sehol nem találtunk.