Arany Gym jelvény elemzés

A Gym átalakítás összezavarta, kihívások elé helyezte, és összességében megváltoztatta a játékosok véleményét a Gym-ek elleni harccal kapcsolatban. Sokakat annyira magával ragadott az átalakítással járó cécó heve, hogy elsiklottak egy fontos frissítés felett, ami nevezetesen a Gym jelvény.

Ez a cikk segít kicsit letisztázni, hogy mi értelme is van hajtani egy arany Gym jelvényre.

A környezetedben lévő Gym fejlesztése egy plusz tárgy bánya lesz számodra, ugyanis minél jobb medállal rendelkezel, annál több cuccot fog dobni mind pörgetéskor, mind pedig egy sikeres Raid során.

Trénerek jelentése szerint akár 30 tárgyat is dobhat egy Gym pörgetés, ha éppen a 7. napi bónusz pörgetésnél jársz ott, és rendelkezel arany jelvénnyel. Mások azt tapasztalták, hogy amennyiben arany jelvénnyel rendelkező Gymnél nyernek Raidet, sokkal gyakrabban kapnak ritka cukorkákat és TM-eket.

A továbbiakban megpróbáljuk lépésről lépésre vázolni, hogy milyen feltételei vannak az arany jelvény megszerzésének, és pontosan mennyit is ér a további játék során.
Beszéljenek a számok

A játék mester fájljából kiderül egy csomó minden a BXP szerzésről, erről írtunk is korábban egy cikket.

Az utóbbi időben azonban a Reddit bejegyzések ellentmondanak egymásnak azzal kapcsolatban, hogy mi a leghatékonyabb módja a BXP szerzésnek.

Több komment is felhoz olyan tényezőket, mint a győzelmek száma, az összes védési idő, a már megetetett bogyók száma, de még mindíg a Raidek tűnnek a legjobb megoldásnak.

Vannak olyan visszajelzések, mely szerint kicsit bugos a játék, és néhány felhasználónál a Raid és a győzelmek száma egyáltalán nem számított semmit, ellenben 21 helyett már 16 nap alatt is meg tudták szerezni az arany jelvényt, pusztán védéssel.

A lenti kép azt mutatja, hogy a Raidek és gőyzelmek által szerzett BXP elenyésző a védési idő után szerzett BXP-hez képest.Mit is jelent a “Time Defended”

Alapvetően ez a védési idő, viszont nem szabad ebbe beleszámolni azt, ami az éppen védő Pokemon alatt van kiírva. Hasonlóan az új pénz szerzéshez, a védési idő is csak akkor íródik jóvá, amikor a Pokemon visszatér a védésből. Így lehet, hogy már 3 hónapja vesztegel egy Pokemonod valami elhagyatott Gym-ben, amíg nem üti onnan valaki ki, nem kapsz érte egy kanyi BXP-t sem.

Sok csapat kölcsönösen előnyös megállapodást köt ellenfél csapataival, és 1-1 napra befoglalnak egy Gym hálózatot, hogy aztán másnap az ellenfél csapat kiüsse onnan a Pokemonokat, és be tudják gyűjteni a PokeCoin pénzt, és a BXP-ket. Igen ám, viszont abban az 1 napban, amíg a másik csapat van soron, és nekünk nincs bent Pokemonunk, nem kapunk semmit.

Ha te is össze szeretnél hozni egy ilyen együttműködést az ellenféllel, a lenti képernyőn tudod követni, hogy éppen mennyi ideje védi a te csapatod a Gym-et, és hogy jöhet-e a másik fél foglalni.

Az arany igazi értéke

Mivel egy PokeStop megpörgetésével 3-4 cuccot szerezhetünk, egy arany medálos Gymnél időt takarítunk meg azzal, hogy alapból 5-7 cuccot kapunk belőle.

Arról nem is beszélve, ha esetleg pont arra a pörgetésre jönne ki a 7. napi pörgetés bónusz!

Ezt a cikket Chateranga küldte be a Go HUB-ra